top of page

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

MY BUTTON
MY BUTTON

      Dragi elevi şi colegi profesori,

 

     Inspectoratului Școlar Judeţean Mehedinţi îi revine anul acesta privilegiul de a deschide porţile Olimpiadei Naţionale de Biologie, concurs, care se constituie într-un eveniment educaţional, menit să stimuleze şi să promoveze valorile autentice ale învăţământului preuniversitar românesc.

          Sunteţi din toată ţara, cei mai buni copii, cu gândirea, cu talentul, cu creativitatea îndreptate către acest domeniu, care este fundamental pentru formarea unui tânăr.

           De ce olimpiade, de ce concursuri? Pentru că trăim într-o societate a competiţiei, pentru că fiecare concurs este o formă de întâlnire cu sinele, dar şi o întâlnire cu celălalt.

        Vă dorim ca această călătorie, în spaţiul cunoaşterii şi desăvârşirii umane şi profesionale să fie completată de o călătorie în cultura şi tradiţiile Severinului, oraş în care istoria şi prezentul se întrepătrund inconfundabil.Nu cred că vom avea învinşi sau învingători, vom avea doar tineri care au trecut prin bucuria şi tensiunea emoţională a unei olimpiade, fiecare plecând mai îmbogățit şi mai fericit.

              Acestea sunt gândurile noastre, ale Inspectoratului Școlar Judeţean Mehedinţi, gazda dumneavoastră şi ne bucurăm să ne fiţi aproape.

 

    Cu drag şi considerație,

 

       Prof.  Marian Şuţă

     Inspector Şcolar General

       Tuturor participanților la Olimpiada Națională de Biologie, pe care județul Mehedinți are onoarea să o găzduiască în perioada 7-11 aprilie 2014, le urăm un călduros bun venit!

 

            Biologia, înainte de a fi știința care studiază viața, este știința care ne apropie de viață pentru că, descoperind complexitatea, raritatea și fragilitatea universului biotic, înțelegem cât de importantă este protejarea acestui microcosmos numit viață. Sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice și mecanice care caracterizează organismele, viața surprinde prin miile sale de ipostaze, prin gingășie și prin forță, prin nemișcare sau tocmai prin mișcare, prin durata de o secundă sau de un secol. Studierea biologiei nu are ca finalitate o simplă informare asupra vieții sau a mediului de viață al organismelor vii, ci se adresează deopotrivă intelectului, cât și afectului, dorind să sensibilizeze auditoriul în ceea ce privește miracolul pe care îl reprezintă ansamblul uimitor de fenomene caracteristice organismelor vii. Dezvoltată ca domeniu separat al științelor exacte și naturale în urmă cu două secole de către oamenii de știință atunci când aceștia au realizat că toate organismele împărtășesc caracteristici fundamentale, biologia este astăzi una dintre materiile importante ale învățământului de pretutindeni. Prin intermediul studierii ei, tinerii își conturează o viziune de ansamblu asupra mediului înconjurător, își dezvoltă capacitățile de explorare și își formează atitudini pozitive privind viața. Educația realizată cu ajutorul orelor de biologie este un proces de durată, cu dificultăți perpetue, dar, înarmat cu perseverență și cu foarte multă răbdare, profesorul poate să adune în sufletul elevului respectul pentru viață și pentru conservarea acesteia, poate să îi dezvolte acestuia sistemul de cunoștințe legat de întreg universul biotic. Vă felicităm că vă numărați printre elevii care excelează în domeniul studierii biologiei, dovadă fiind faptul că reprezentați cu onoare județele dumneavoastră la faza națională a Olimpiadei de Biologie.Dorim ca şederea în orașul de pe malurile Dunării, municipiul Drobeta Turnu Severin, să vă fie cât mai plăcută!

 

          Succes tuturor participanţilor, fie ca rezultatele voastre să vă bucure!

 

   Inspector școlar general adjunct,

      Prof. dr. Mirela Pintea Enea

 

Necuvintele

 

El a întins spre mine o frunză ca o mână cu degete.

Eu am întins spre el o mână ca o frunză cu dinţi.

El a întins spre mine o ramură ca un braţ.

Eu am întins spre el braţul ca o ramură.

El şi-a înclinat spre mine trunchiul

ca un umăr.

Eu mi-am înclinat spre el umărul

ca un trunchi noduros.

Auzeam cum se-nteţeşte seva lui bătând

ca sângele.

Auzeam cum se încetineşte sângele meu

suind ca seva.

Eu am trecut prin el.

El a trecut prin mine.

Eu am rămas un pom singur.

El

un om singur.

                                       

                                                Nichita Stănescu

Gentiana asclepiadea

Apatura iris

Carlina acaulis

© 2023 by Nature Org. Proudly created with Wix.com

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Site-ul expira in 4 februarie 2017

bottom of page